Naar inhoud

Opladen budgetkaart

Opladen van budgetmeter voor elektriciteit of gas is een meter die werkt met een oplaadbare budgetmeterkaart.  Daardoor is het mogelijk om een hoeveelheid elektriciteit of gas aan te kopen en nadien te verbruiken.
Het systeem is het best te vergelijken met betalingen met een GSM- of protonkaart. Op een elektronische kaart laadt u een bepaald bedrag op om daarna te verbruiken. In het geval van de budgetmeter brengt u een opgeladen kaart in de gleuf van het toestel en vanaf dan kunt u de hoeveelheid elektriciteit of aardgas die u vooraf hebt aangekocht verbruiken.

U kunt de budgetmeterkaart in al de klantenkantoren van Eandis opladen.  Daarnaast is er de mogelijkheid om dat ook te doen in bepaalde OCMW’s of gemeentehuizen. In Edegem kan u opladen in de gebouwen van het OCMW, Terlindenlaan 1 en dit op elke werkdag tussen 9u en 12u en tussen 14u en 16u.

De adressenlijst van alle oplaadpunten kan u bekomen in de klantenkantoren. U kan ze telefonisch aanvragen op het nummer: 078 35 35 34 of op eandis-oplaadpunten.

Het aankopen van elektriciteit of gas gebeurt door het opladen van de budgetmeterkaart voor elektriciteit of gas:

Waar ?
Klantenkantoor Eandis: betalen met bankcontact, cash geld is niet mogelijk. Het bedrag kan meteen op uw budgetmeterkaart worden opgeladen.

OCMW: betalen met bankcontact, cash betalen is mogelijk. Het bedrag kan meteen op uw budgetmeterkaart worden opgeladen.

Post of Postpunt: Eandis adviseert om alle betalingen aan het postloket of postpunt te laten verlopen via de nieuwe Bank van de Postrekening 000-3252475-65.  Een storting kost u dan slechts 0,85 euro (i.p.v. 2,80 euro). Laat bij de betaling voor facturen of schijven van een betaalplan altijd de mededeling vermelden zoals die op het door Eandis meegeleverde overschrijvingsformulier staat.

 

Aanverwante thema's